54 joves han rebut ajudes per independitzar-se, la meitat dels que ho han sol·licitat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El programa d'impuls per a l'emancipació de joves es va activar el 2020 per a joves de 22 a 30 anys. Cobreix les despeses del dipòsit del contracte d'arrendament de l'habitatge, el primer mes de renda del lloguer i, en cas d'independitzar-se més enllà de la vall central, també hi ha la possibilitat de demanar una subvenció per al transport públic durant un any.

Des que s'ha posat en marxa, l'han demanat 109 persones, però només s'han acceptat la meitat, 54. Això pel que fa a l'habitatge. I pel que fa al transport públic, s'han fet 28 sol·licituds, amb 14 demandes favorables.

En total, s'hi ha destinat uns 109.000 euros d'una partida de 200.000 que, enguany, s'ha ajustat a 150.000. Ara també estudiaran la situació dels sol·licitants per saber si encara cal flexibilitzar més els requisits per accedir a l'ajuda i si són capaços de fer front al preu del lloguer.

Segons ha manifestat el cap de l'àrea de participació i promoció de la Joventut i el Voluntariat,Joaquim Pujol, "de poc ens serviria si el Govern els subvenciona l'entrada de l'habitatge i als dos mesos han de retornar a casa dels seus pares".

És per aquest motiu, ha afegit, que "ara començarem a fer el seguiment de les persones que se'ls va atorgar la subvenció així com les que no hi van poder accedir. A partir d'aquí un cop hàgim acabat aquest procés d'avaluació veurem si cal flexibilitzar els requisits perquè com més gent hi pugui accedir, millor."

La major part de joves que han rebut l'ajuda tenen entre 24 i 28 anys i s'han independitzat a Andorra la Vella, seguit d'Encamp i la Massana.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.