6 de cada 10 empreses creuen que trigaran més d'un any a recuperar els ingressos prepandèmia
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
La pandèmia de la Covid-19 ha tingut greus afectacions en tots els àmbits econòmics. El sector hoteler ha estat el més castigat, amb els pitjors resultats dels últims vint anys. Així ho reflecteix l'enquesta de clima empresarial de la Cambra de Comerç.
El 2020 ha estat un any negre per a l'economia. El coronavirus ha deixat les empreses amb una situació econòmica molt delicada. De fet, els sectors relacionats amb el turisme han estat els més afectats. En concret, els hotels, que han vist enfonsada la seva activitat fins a nivells de mínims històrics.
Les petites empreses i la indústria també han patit un fort impacte econòmic per la manca de turisme. Segons la directora de la Cambra de Comerç, Pilar Escaler, l'únic sector que ha sobreviscut és la construcció, que ha pogut apaivagar la caiguda gràcies a les edificacions començades.
Les perspectives de recuperació tampoc són massa bones. Sis de cada 10 empreses afirmen que trigaran més d'un any a recuperar els ingressos que obtenien abans de la pandèmia.
Els sectors més positius, la indústria i la construcció, que esperen reactivar aviat el volum de feina. Els negatius, el petit comerç i el sector hoteler, que preveuen seguir patint tot el 2021. Aquest últim, això sí, espera que la campanya d'estiu sigui un punt d'inflexió per fer créixer les reserves. Amb tot, Escaler assegura que no hi haurà una arrencada fins al 2022 i no serà fins al 2023 que tots els sectors tornaran als nivells anteriors a la pandèmia.
Des de la Cambra de Comerç es destaca la importància de les ajudes del Govern per mantenir les empreses que més han patit la crisi sanitària.
Informa: Òscar Serrano
Imatges: Arnau Gaya