6 permisos de residència atorgats a nòmades digitals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

David Moya és el primer que ha obtingut la residència com a nòmada digital. Una modalitat amb la qual el Govern pretén adaptar-se a les noves formes de treball i que s'emmarca en la llei d'economia digital, emprenedoria i innovació.

Moya treballa en automatització de sistemes, anàlisi de fluxos de negoci i digitalització del sistema financer i alterna les seves estades entre Andorra i Dubai. Per obtenir la residència s'ha de demostrar no necessitar d’una ubicació concreta i utilitzar telecomunicacions i tecnologia per desenvolupar el seu treball. 

El seu amor pel país, que ja visitava amb des de ben petit, el van fer aplicar per aquest tipus de residència.

"Tothom em deia que no me la donarien per aquesta clàusula que hi ha. El Govern es reserva el dret de donar-la, acceptar-la o no. D'alguna manera la teva residència ha d'aportar un valor al Principat"

David Moya, enginyer informàtic

El primer permís és per dos anys i s'exigeix residir al Principat durant 90 dies per any natural pel cap baix. El Govern ha donat fins ara sis permisos d'aquest tipus i espera regularitzar la situació d'una modalitat laboral a l'alça.

"Són nòmades, és a dir no tenen un lloc establert on viure. Son persones normalment joves. Van coneixent i quan una cosa els atrau perquè han conegut algú que està a Viena i llavors es tornen a trobar a Sant Malo. És gent que necessita una certa flexibilitat"

Joan Carles Rodríguez Miñana, notari

Aquest nou permís de residència s'emmarca dins la llei d'economia digital, que entre d'altres coses vol posar ordre a un mercat creixent que du imprès altres formes de treballar i de viure. També regula, per exemple, el teletreball o el dret a la desconnexió digital.

En aquest sentit, Judith Pallarés és la nova representant del Catalan American Council a Andorra. Una plataforma de col·laboració i nexe d'unió amb els estatunidencs que es volen establir al país. Per exemple, els nòmades digitals.

"La idea que tenim de nòmada digital és algú que es desplaça contínuament. Es vol que si arriben al territori puguin tenir contactes perquè, a vegades, el fet de no assentar-se en un lloc no sempre és vinculant amb la nostra cultura i amb el que som. Crec que el Catalan American Council ofereix unitat perquè aquestes persones puguin ser més coneixedors del territori"

Judith Pallarés, representant del Catalan American Council

Informa: Caterina Vidal
Imatges: Sergi Linares 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.