60 milions de recaptació d'IRPF

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La campanya de recaptació de l'IRPF es tanca amb més de 60 milions d'euros recaptats. Són 7 milions més que l'any passat, quan es van recaptar 53 milions d'euros. I d'aquests 60 milions, 26 s'han ingressat durant la campanya, mentre que la resta, 34, s'han recaptat al llarg de l'any.

Des del Govern ho atribueixen a dos fets: l'increment de la massa salarial i el rendiment del capital mobiliari. Pel que fa a la tipologia, la majoria de les declaracions, un 85 per cent, es fan de manera telemàtica i s'acostumen a fer a l'últim moment. Només aquest dilluns se'n van fer 2.000 i unes 10.000 la darrera setmana.

El ministre de Finances, Ramon Lladós, ha fet una anàlisi de la recaptació i ha assegurat que és una xifra aproximada. "La xifra concreta la sabrem les properes setmanes. Això són més dels 53 milions que vam recaptar l'any passat i és un reflex bàsicament de l'increment dels impostos directes que, alhora, és un reflex del creixement de l'economia andorrana. Si l'economia creix, es recapten més impostos".

Cal recordar que només els treballadors amb rendes superiors a 24 mil euros estan obligats a pagar l'IRPF. Els que cobren entre 24 mil i 40 mil paguen un 5% mentre que els que tenen rendes superiors als 40 mil paguen un 10%. També s'ha de tenir en compte que els empresaris amb una xifra anual d'ingressos inferior a 150 mil euros -només de forma excepcional per a aquest any- no tenen obligació de dipositar els comptes anuals.

Preguntat per una previsió del tancament del pressupost de l'any vinent del Consell General, el ministre ha dit que cal ser cautelosos i no avançar els terminis establerts. Aquest mes, com els marca la llei, s'entraran els comptes, però ha explicat que la tramitació del pressupost té uns protocols i uns terminis que cal respectar. 

Informa: Caterina Vidal

Imatges: Ricard Tenza

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.