El 78% dels estudiants d'FP troba feina després d'acabar els estudis

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 78% dels estudiants de formació professional han aconseguit accedir al món laboral poc després d'acabar els estudis. Així ho afirma el director del departament, Joaquim Torredà, que ha visitat el programa "Ara i aquí" amb motiu del desè aniversari del centre d'Aixovall.

El nombre d'alumnes de formació professional no deixa de créixer. Si en la seva creació, hi havia una quinzena d'estudiants, es preveu que aquest proper curs la xifra arribi fins a 215. L'augment es deu, sobretot, a la consolidació dels estudis, que arriben al desè aniversari, però també a l'alt percentatge d'antics alumnes que han aconseguit feina en el seu àmbit professional.

El director del departament de Formació Professional i Serveis Escolars, Joaquim Torredà, destaca no només que "el 78% dels alumnes van tenir accès al mercat laboral", sinó també que el 88% d'aquests "estan treballant en l'àmbit que van estudiar". Una xifra que considera "fonamental".

Per primera vegada, i des d'aquest setembre, les cinc branques professionals tindran el batxillerat professional corresponent. Fins ara, només quatre de les cinc línies permetien aquesta continuïtat. En el cas del batxillerat d'activitats esportives assegura que s'ha trigat més perquè s'ha "repensat tota la branca, ja que inicialment estava molt encarada a les acitivitats esportives" i ara s'ha ampliat a activitats físiques i de lleure.

Torredà també ha afirmat que, si bé el desconeixement feia que es consideressin els estudis de formació professional menys importants que les altres opcions, com podria ser el batxillerat, aquest debat ja s'ha deixat enrere.

Informa: Judit Pedrós        Imatge: David Ramos

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.