80 intervencions del grup de rescat de muntanya aquest estiu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El grup de rescat de muntanya ha fet aquest estiu 80 intervencions, una dotzena més que l'any passat. Prop d'una quarantena estan relacionades amb evacuacions per senderisme i cinc per recerca de persones. Insisteix en la necessitat de la prevenció i que es vagi amb assegurança quan se surt a la muntanya.

La muntanya atreu cada vegada més persones i aquest augment comporta també més intervencions del grup de rescat dels bombers. Aquest estiu, entre el 15 de juny i el 15 de setembre, n'hi ha hagut 80, una dotzena més que en el mateix període de l'any passat. 

De les 80 actuacions, prop d'unes quaranta han estat evacuacions de senderistes, 23 per esports d'aventura com BTT i escalada i cinc per recerca de persones.

El grup de rescat de muntanya l'integren 22 bombers, entre ells una dona. La majoria de les actuacions requereixen la participació de l'helicòpter.

La utilització dels mitjans aeris comporta un augment del cost del rescat, que des d'aquest any s'ha de pagar si així ho determinen els bombers. No hi ha dades sobre quants serveis s'han rescabalat, però s'insisteix que no es busca recaptar sinó conscienciar tothom a l'hora d'anar a la muntanya.

El GRM ha fet enguany 112 intervencions, una dotzena menys que el 2023. Tres van ser per col·laborar amb els bombers de Catalunya.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Pau Bonastre - Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.