El 80% de la població veu el canvi climàtic com un problema molt greu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els efectes del canvi climàtic són una preocupació important per a la població. Així ho constata el darrer Observatori d'Andorra Recerca+Innovació, que també destaca que el 80% dels enquestats ho considera un problema molt greu. Sobresurt la crítica contra l'urbanisme en un moment clau de reflexió sobre el creixement demogràfic.

La gran majoria de participants en l'estudi veu amb neguit les conseqüències d'un canvi climàtic que es nota més que mai. Davant la pregunta de si les afirmacions que es fan sobre la problemàtica són exagerades, més del 60% hi està en contra, mentre que gairebé el 30% hi ha votat a favor.

Fins a quin punt preocupa aquesta qüestió? L'informe també recull que el 80% dels participants ho considera un problema molt greu, un percentatge pràcticament idèntic al de la posició de la Unió Europea, tot i que tirant enrere en el temps, aquesta opinió era més destacada. L'any 2020 la compartien el 85% dels enquestats. Destaca, però, que més de la meitat creu que tothom pot fer alguna cosa per atenuar aquest fenomen que no deixa d'agreujar-se. 

Tot i que en general es veu amb bons ulls la qualitat del medi ambient del país, hi ha certs elements que han rebut mala nota. El més destacat és l'urbanisme, tenint en compte el creixement econòmic i el boom constructiu dels darrers anys. També ha empitjorat la nota sobre les accions que es duen a terme per conservar la biodiversitat, tot i que el punt més crític va ser fa 17 anys.

Malgrat que el medi ambient no encapçala les problemàtiques que té el país ara mateix, sí que es troba entre les primeres 10 posicions.

Informa: Laura Cugat
Locució: Anna Casanova 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.