Un llibre inèdit lliga Andorra i el romànic a l'obra de Picasso

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'obra de Pablo Picasso parla d'Andorra. El quadre "Les pageses d´Andorra", va inspirar una de les seves obres més admirades, "Les senyoretes d´Avinyó". Ara, s´ha presentat un llibre que recull la influència del romànic i les tradicions relacionades amb la fertilitat. Es tracta d´un conjunt d´assajos que s´havien obviat en els estudis que es coneixien fins ara.

El llibre que s´ha presentat ambel suport del Govern d'Andorra parteix de l´estudi de Conxita Boncompte sobre el dibuix "Les pageses d´Andorra" del 1906 i que va inspirar Picasso per fer una de les joies del segle XX "Les demoiselles d´Avignon". La historiadora ha explicat aquestes idees i relacions amb detalls en la presentació d'aquest dilluns.

Aquest és el primer estudi que recull aquestes influències que altres estudiosos havien passat per alt en les publicacions existents fins ara i es complementa amb aspectes menys explorats com el traç de l´artista, etnografia rural, la influència de la venda dels frescos pompeians de Boscoreale o aspectes més íntims com la carta de Guillaume Apollinaire a Picasso i Fernande Olivier que comença amb "chers andorrans", senyal de com Picasso traspuava la influència que estava rebent dels andorrans que hi havia al poble i de la genuïtat de la seva tradició.

El llibre es presenta d´Andorra al món per descobrir un Picasso que va venir a buscar les muses a un petit poble on es va enamorar del país.

Informa: Rosa Alberch Imatges: Josep M. Garcia / Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.