A Andorra un de cada tres parts és per cesària

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Un de cada tres parts a Andorra és per cesària. Una xifra que es troba per sobre de les que es registren als països de l'entorn. Tot i que la tendència és a la baixa, es tracta d'una de les conclusions més destacades de l´informe que Salut va encarregar al SAAS.
El percentatge de cesàries que es fan al país se situa en un 34,6%. Andorra presenta una taxa de cesàries més elevada que França, que està per sobre del 21% o els hospitals públics espanyols que es mou al voltant del 25%. En aquest sentit, la taxa andorrana és similar a la d'Alemanya i inferior a la d'altres països al sud d'Europa com Itàlia o al sistema privat espanyol, que està al voltant del 40%, sis punts per sobre de les del Principat.

Aquestes són algunes de les conclusions extretes de l'estudi elaborat pel SAAS i encarregat pel Ministeri de Salut. Aquesta anàlisi ha estudiat les tendències globals del 2011 al 2016 i destaca una disminució dels parts i també de la tendència a les cesàries. L'estudi assenyala que en els últims sis anys la taxa de cesàries ha baixat a Andorra del 40,82% al 34% del 2016. A més, el nombre de parts té tendència a disminuir els darrers anys, ja que han passat de 705 el 2011 a 558 el 2016.

Informa: Ivan Álvarez
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.