Acaba la descontaminació d'amiant de Radio Andorra
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Els treballs de descontaminació d'amiant de Radio Andorra acaben aquesta setmana després de dos mesos de feina intensa. Han costat un milió d'euros.
En les darreres setmanes un equip multidisciplinari, assessorat per una empresa especialitzada catalana, ha descontaminat d'amiant les instal·lacions de Radio Andorra.
La seguretat ha estat màxima. L'amiant s'utilitzava perquè era aïllant de l'electricitat però temps després es va descobrir que era cancerigen.
Els treballs han costat 1 milió d'euros. Segons els experts, la necessitat d'aquesta tasca era evident. Charo Martínez ha dirigit el projecte i explica que aquesta feina "s'està fent a altres països, com a França, a tots els paísos nòrdics i s'havia de fer per una qüestió de salut". "Entri qui entri, es faci el que es faci en aquesta instal·lació era una qüestió de necessitat. S'ha d'anar retirant l'amiant poc a poc. I és millor retirar-lo quan encara està en un estat controlat que no quan, per exemple, tens xemeneies de fibrociment, es cremen, hi ha un incendi i el material ja no és el mateix".
El 2021 s'haurien de fer els treballs de remodelació de Radio Andorra i a partir d'aquí es podria tornar a usar. El director de Patrimoni Cultural, Xavier Llovera, assegura que una part de la instal·lació haurà de ser clarament museística i "farà referència a una part important de la història d'Andorra" i l'altra, s'ha de decidir, tot i que s'ha parlat d'ubicar-hi el ministeri d'Afers Exteriors.
El que tenen clar des de Patrimoni Cultural és que la decisió haurà de prendre's aviat.
Informa: Pere Moliné
Imatges: Xabier Moreira
Imatges cedides: Govern d'Andorra
Locució: Yasmina Canedo