Accions per protegir els col·lectius vulnerables i posar fi a la bretxa salarial
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
El Llibre Blanc de la Igualtat recomana la creació de lleis que regulin la situació de col·lectius en situació vulnerable, com ara la d'Igualtat o la d'Infància. També proposa accions per conciliar la vida laboral amb la professional o per acabar amb la bretxa salarial que existeix entre homes i dones.
Després d´un any de treball, s'han fet públiques les conclusions del Llibre Blanc de la Igualtat. Un document que ha de servir com a fotografia de la situació de diversos col·lectius vulnerables: els infants, les dones, la gent gran, les persones amb discapacitat, els nouvingut i les persones LGTBIQ. Algunes de les directrius que s'hi marquen, com la creació d'algunes lleis, ja s'estan començant a treballar. El ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, apunta com a prioritats la llei d'igualtat i no discriminació, la de protecció a la infància i l'adolescència, i la creació de l'observatori de la igualtat, que permetrà recopilar i analitzar les dades relatives a les situacions de discriminació.
El text posa de relleu que encara s'ha de seguir treballant a l'hora de promoure la igualtat i les clàusules socials als concursos públics. També s'hi remarca que hi ha una forta diferència entre els sous dels homes i de les dones i que s'ha de trencar aquesta escletxa salarial. Espot afirma que "ens hem de marcar objectius ambiciosos i al mateix temps realistes".
El ministre d´Afers Socials ha destacat la importància d´haver elaborat el llibre en col·laboració amb diverses entitats del país i ha assegurat que ja s´està treballant a aplicar les conclusions. L'assessora externa per al Llibre Blanc, Mònica Geronés, també va destacar que l'àrea d'Igualtat funciona molt correctament quant a detecció de persones vulnerables i proposa que si es pot, se n'ampliï l'àmbit d'actuació.
Informa: Judit Pedrós
Locució: Jordi Lorente