Accions per reduir la utilització de bosses de plàstic d’un sol ús i el malbaratament d’aliments
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Des d'aquest dillunsi i fins diumenge, Andorra se suma a la Setmana europea de la prevenció de residus. Ho farà amb una vintena d'accions, amb la col·laboració del govern, comuns, escoles i el sector privat. L'objectiu és potenciar les accions de prevenció. Segons una enquesta del CRES, en tres anys ha disminuït el nombre de ciutadans que compren amb bosses reutilitzables.
Comprar amb bosses reutilitzables o carret, no malbaratar aliments i potenciar els envasos de vidre reciclables. Aquests són alguns dels objectius de la Setmana europea de prevenció de residus, que se celebrarà fins diumenge. Es tractaran a través d'exposicions, tallers, projectes a les escoles, xerrades o mercats de segona mà i d'intercanvi. El director de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha explicat que tant la Setmana europea com el Pla Nacional de Residus 2017-2020 donen molta força a les accions de prevenció.
En relació amb la prevenció de residus i les actituds sostenibles, una enquesta del CRES a més de 700 persones ha posat de manifest que el 75% dels ciutadans compra amb bosses reutilitzables, un 9% menys que el 2013. Per altra banda, el 62,5% dels enquestats considera que malbarata menjar, sobretot fruita i verdura. La ministra Sílvia Calvó aposta perquè el Pla Nacional de Residus fomenti encara més la prevenció i indica que 10 de les 21 accions fa referència a aquest àmbit.
El malbaratament d'aliments és una de les preocupacions principals del ministeri, ja que un 21% dels ciutadans llença menjar que no ha caducat.
Informa: Marc Guadilla
Imatge:Sara Periago