L'acord d'associació ni augmentarà el cens ni afectarà la seguretat ciutadana 

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'acord d'associació no incidirà en la seguretat ciutadana, ja que no repercutirà en el cens poblacional. Tot i això, es continuaran incrementant els efectius policials el 2025, tal com estava previst. Ho ha dit la ministra d'Interior Ester Molné durant la 57a cerimònia de promoció del Cos de Policia.

La titular d'Interior i Justícia assegura que no caldrà redimensionar el cos policial, més enllà d'incorporar els efectius previstos perquè "l'acord d'associació no suposarà un augment significatiu de la població".

La ministra ho ha dit després de l'acte de jurament de la 57a promoció policial, amb nou efectius, tres dels quals són dones. Al gener, la següent promoció iniciarà la formació. A banda, es preveu incorporar més efectius el 2025, tot i que la quantitat dependrà de la disposició pressupostària.

Actualment, el cos supera els 250 efectius, una xifra que caldria augmentar. "Ens falta més personal, ja he dit sovint que necessitaríem arribar a la franja dels 300 efectius de policia", assegura el director del cos, Bruno Lasne.

Només el 10% dels agents són dones, una xifra que es treballa perquè augmenti. Ester Molnè confia que de cara al 2025 es puguin començar a aplicar els reajustaments que proposi l'estudi sobre les graelles salarials dels funcionaris.

Informa: Joan A. Sarmiento

Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.