L'acord amb la UE permetria diversificar l'economia, segons l'FMI

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'entrada d'Andorra al mercat interior europeu afavoriria la diversificació econòmica, segons afirma l'FMI en l'informe anual sobre el Principat. Hi destaca la situació ascendent de l'economia, que creixerà aquest any per sobre del potencial previst. L'informe l'ha elaborat una delegació de l'organisme que ha visitat el país durant les darreres setmanes.

L'economia andorrana dona mostres de resiliència i creix lleugerament per sobre del seu potencial. Un augment que l'FMI estima que serà del 2,3% aquest any, gràcies al sector dels serveis i a una xifra rècord de visitants.

L'informe reconeix que existeix un problema de manca d'habitatges assequibles, tot i que gràcies al gran augment de la població, s'ha cobert la demanda laboral.

A més, consideren que l'entrada del país al mercat interior europeu afavorirà la diversificació econòmica i serà positiu per al teixit econòmic, ja que permetrà una incorporació del cabal comunitari de forma progressiva i adaptada a la realitat andorrana. L'informe estima un creixement del PIB de l'1,8% el 2024 i de l'1,5% a partir del 2025, una taxa similar a la zona euro. Tot i que el risc de l'economia és equilibrat, l'FMI considera preocupant la inflació molt elevada i l'alt preu de l'habitatge.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Judit Sáez

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.