ACTUA exposa els projectes d'innovació i Big Data a l'Smart City Expo World Congress

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra participa fins dijous a l´Smart City Expo World Congress, a Barcelona. Durant tres dies, empresaris, investigadors i dirigents compartiran projectes, idees i punts de vista sobre el desenvolupament de les ciutats intel·ligents. Aquest dimarts, Andorra ha presentat el projecte Big Data, elaborat amb la col·laboració del MIT, per atreure empreses tecnològiques emergents.

L´estand d´Actua, inaugurat aquest dimarts, mostra les oportunitats d´inversió que ofereix el Principat. Un espai des d'on el secretari d´Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, ha explicat com el país ha creat un marc de referència per al desenvolupament de projectes d'innovació i tecnologia que contribueixen a la diversificació econòmica. També ha afirmat que Andorra vol posicionar-se com un laboratori on les empreses emergents desenvolupin els seus projectes. "L'objectiu principal és diversificar la nostra economia. És a dir, no ser tan depenents del turisme i el comerç i a la vegada captar la inversió estrangera en nous sectors", ha afegit el secretari d'Estat. Segons ha recordat, aquests serien la innovació, el turisme mèdic i l'educació, per exemple.

Entre els diferents projectes, es pot contemplar el primer CityScope andorrà. Una eina de visualització utilitzada per projectar sobre maquetes físiques diverses dades i estudiar el comportament humà. Per exemple, la simulació del flux de persones, de turistes espanyols i francesos, durant un dels dies de representació del Cirque du Soleil. Visualitzacions com aquesta poden ajudar a prendre decisions i dissenyar estratègies.

Informa: Anna Lladó
Locució: Joan Antoni Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.