L'ACU pronostica una davallada de la demanda d'habitatges de lloguer si hi ha ciutadans que marxen per la crisi

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Associació de Consumidors i Usuaris opina que el preu dels pisos de lloguer no baixarà, almenys, els pròxims dos mesos. A més, considera que el fet que puguin marxar ciutadans del país és un risc que existeix. Arran de les conseqüències econòmiques provocades per la pandèmia, l'entitat ha decidit prescindir del local i potenciar les converses telemàtiques i telefòniques per atendre les consultes de consumidors.

El problema dels lloguers continuarà, si més no, els pròxims dos mesos. Aquesta és la previsió de l'Associació de Consumidors i Usuaris, que, alhora, pronostica una situació similar a la que va succeir el 2008 amb la crisi financera: molts ciutadans van marxar de vacances als seus països d'origen i no van tornar a Andorra. Una circumstància que va provocar la rebaixa de la demanda i l'augment de l'oferta del parc d'habitatges. "D'aquí a dos mesos veurem el retorn dels crèdits tous, com ha afectat finalment les STCT a les empreses... I veurem si al final acaba marxant gent del país, perquè el risc hi és. Si és així, tindrem menys massa habitacional i per tant l'oferta estarà sobredimensionada", preveu el president de l'ACU, Lluís Ferreira.

Les conseqüències econòmiques derivades de l'emergència sanitària també han afectat a l'ACU. L'entitat ha hagut de reestructurar-se per poder mantenir el seu funcionament i continuar oferint el servei d'atenció al consumidor. Fins i tot, ha decidit prescindir del seu local i potenciar altres vies de contacte, com ara la telemàtica. Ferreira insisteix que la prioritat era subsistir sense la subvenció pública per garantir l'"autonomia".

D'altra banda, Lluís Ferreira confia que en les properes setmanes es puguin compartir les primeres conclusions de l'informe jurídic sobre les comissions que apliquen les entitats financeres als seus clients, plantejat a principi d'aquest any. L'objectiu és comprovar si s'ajusten a la normativa vigent i avaluar si existeix una competència real entre bancs.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Desirée Sala-Arxiu RTVA

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.