Acumulació de contaminació a causa de la inversió tèrmica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra està immersa en un episodi d'inversió tèrmica que no ha provocat, de moment, que se superin els valors límits de contaminants. La inversió tèrmica fa que la contaminació emesa des de terra, com ara els fums dels vehicles o de les xemeneies de les cases, no es pugui dispersar i que, per tant, la contaminació quedi estancada.
El diòxid de nitrogen de l'aire s'ha incrementat un 70% per la situació persistent d'inversió tèrmica. La concentració d'altres partícules tòxiques també ha augmentat al voltant d'un 40%. En bona part aquesta contaminació la causa el trànsit de vehicles. Mentre duri l'episodi es poden portar a terme diverses mesures per ajudar a reduir la pol·lució. El meteoròleg de Ràdio i Televisió d'Andorra, Josep Tomàs, aconsella utilitzar més el transport públic per reduir els nivells de contaminació i fer servir menys les calefaccions, que són un dels factors que més afecten. La darrera setmana s'ha accentuat la situació d'inversió tèrmica, que actualment es manté les 24 hores del dia però, malgrat això, els nivells de concentració de diòxid de nitrogen segueixen lluny d'assolir el valor límit horari. La major part del dia, l'índex de qualitat de l'aire es manté en la categoria de regular. Els nivells en temps real es poden consultar a www.aire.ad.Informa: Rubén Carcellé Imatge: Sergi Pla
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.