Poca afectació a Andorra per l'aturada informàtica mundial

La incidència tecnològica causada per l'actualització de la plataforma de ciberseguretat CrowdStrike, que ha perjudicat múltiples serveis arreu del món que utilitzen Windows, també ha tingut incidència a Andorra.

Ara bé, n'han estat poques i enfocades, principalment, en alguns sectors i serveis molt concrets. Per exemple, les agències de viatge que han tingut problemes amb les reserves. Des del Govern expliquen que, a diferència del que ha passat a d'altres països, la poca afectació causada per una incompatibilitat s'ha resolt de pressa.

La ràpida resposta ha estat possible, gràcies a les mesures de mitigació que ha ofert la mateixa empresa: deshabilitar la funcionalitat del software i actualitzar el sistema.

El trànsit aeri, el gran afectat

L'avaria global en el sistema Windows, que afecta des d'aquest divendres al matí empreses de tot arreu, està tenint una incidència especial en els aeroports, com per exemple el de Barcelona o Madrid, que han hagut d'endarrerir alguns vols.

Segons ha informat Aeroports de Catalunya, la situació no afecta l'aeroport d'Andorra-la Seu, que manté els horaris previstos de l'enllaç amb Madrid. Tot i això, podria patir variacions a causa dels problemes que es puguin registrar en la destinació.

Informa: Judith Sáez

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.