Afers Socials obrirà un centre d'educació intensiva de règim tancat per a joves en risc

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior confirma la intenció d'obrir, si pot ser abans del final de la legislatura, un centre residencial per a joves que han de ser educats en aïllament intensiu segons un aute judicial. Donaria resposta als adolescents amb situacions més complicades. Es calcula que, en diferents graus, hi ha un centenar de joves en risc.

L'àrea de suport als joves tutelats i extutelats ha presentat els nous serveis que volen implantar per ajudar els joves que es troben en situació de risc. Entre ells hi ha la creació, àmpliament reivindicada per diferents associacions de pares, d'un centre residencial d'educació intensiva de règim tancat, d'estada limitada i amb una dotzena de places. Caldrà un aute judicial perquè hi ingressin. La cap d'àrea de suport als joves tutelats i extutelats, Aurembiaix Semis, concreta que es detinarà a " joves de 12 a 18 anys que tenen alteracions conductuals greus, un consum de tòxics elevat que se suma a la patologia de base i a més tenen conductes delictives incipient". Serà un recurs per reparar i insertar-los novament a la societat", ha afegit.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, assegura que "evitarà la derivació d'aquests nens a centres fora d'Andorra, que és un problema per a ells perquè se'ls allunya del nucli familiar". A més, ha dit, "reconduirem el Centre d'Acolliment d'Infants i Joves (la Gavernera) a la seva finalitat originària: joves que requereixen mesures de protecció però que ells no tenen cap problemàtica conductual o de consum de tòxics".

També s'ha previst, per als joves que es trobin en un grau menor de risc, el servei d'adolescents en risc i el pla de xoc RmouTE. El primer donarà servei en horari extraescolar a joves d'entre 12 i 16 anys i el segon als que tenen risc imminent, als qui se'ls ha de donar una resposta immediata i també serà necessari un requeriment judicial.

El ministeri té comptabilitzats un centenar de joves en situació de risc que vol atendre amb aquests nous programes de prevenció i educació intensiva.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Robert Querol

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.