Poca afluència al Mercat d'Art d'Ordino

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Més enllà del concurs d'Ordino Jardins d'Art, aquest any s'ha volgut proposar un format fora del concurs en forma de mercat d'art. L'objectiu és donar a conèixer nous artistes que comencen.

6 artistes del país i una artista francesa han aprofitat les parades muntades al Prat del Call per vendre les seves creacions i donar-se a conèixer. El mercat és obert tot el cap de setmana, i forma part del projecte del comú d'Ordino "Ordino Jardins d'Art" per promocionar artistes i promoure l’activitat turística. 

Tot i que els artistes estan contents amb la iniciativa, que engloba diverses activitats, com un taller de fotografia o una exposició d'obres per tot el poble, creuen que la ubicació del mercat els ha perjudicat. 

"Malgrat que aquí a la plaça estem molt bé, potser si haguéssim estat al passeig principal o en algun lloc on hi hagi més afluència de gent..." "Queda molt concentrat tot el que és la part d'art a baix, i aleshores aquí el mercat queda una mica apartat."

Clàudia Navarro, Clàudia Istar

"La veritat és que ens hagués agradat estar al centre, pensem que allà hi hagués hagut molta més afluència." 

Òscar Fernández, RacsoCaps

Enguany, la posada en marxa del mercat tenia com a objectiu permetre la venda directa d'obres i fomentar el consum d'art. 

"Llarg trajecte”, l'emotiva obra guanyadora de l'Ordino Jardins d'Art

L'Ordino Jardins d'Art ha finalitzat amb l'entrega de premis. Dels 20 participants del concurs Gemma Piera s'ha endut el trofeu.

La cloenda de l'Ordino Jardins d'Art s'ha dut a terme amb l'entrega de premis a l'Era del Raser. Gemma Piera ha estat la guanyadora d'enguany, amb l'obra “Llarg trajecte”.

Ho ha fet amb una obra inspirada en les cartes que la seva àvia enviava al seu marit des del sanatori on estava ingressada per tuberculosi.

"Són unes cartes d'alguna manera d'una època de molt patiment, explicava les coses del dia a dia però sempre hi havia una sèrie de frases que ella necessitava trobar-se amb la família, que els enyorava."

Gemma Piera, ceramista, guanyadora de l'Ordino Jardins d'Art

Des del comú d'Ordino fan un balanç molt positiu de l'esdeveniment que ha durat el cap de setmana.

"Penso que aquests dos dies han anat força bé, hi ha hagut molta gent, sobretot avui."

Mònica Armengol, consellera de Cultura del comú d'Ordino

Pel que fa a la iniciativa del mercat d'art, els artistes estan agraïts que se'ls donés l'oportunitat, tot i això consideren que l'espai no els ajudava ja que està apartat de l'exposició.

"S'ha buscat un espai en què poguessin estar tots junts, és veritat que potser està una mica més apartat, de cara a la pròxima edició ho intentarem treballar".

Mònica Armengol, consellera de Cultura del comú d'Ordino

Informa: Ada Barbosa / Martina Torrebadella

Imatges: Txell Taboada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.