Protecció de Dades actualitza les normes pel teletreball, una modalitat que podria ser una forma de mantenir el mercat laboral
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Amb la pandèmia el teletreball és una modalitat laboral que ha guanyat molta presència encara que de manera obligada. L'Agència Andorrana de Protecció de Dades (APDA) considera que aquesta modalitat es mantindrà present i que podria ser una de les maneres de poder mantenir el mercat laboral.
L'allargament de la crisi sanitària ha obligat l'Agència Andorrana de Protecció de Dades a actualitzar el decàleg que s'ha de seguir per treballar des de casa.
Sempre que sigui possible s'ha de treballar amb un aparell per a ús exclusiu de la feina, però si no és així, no deixar-los desatesos i que disposin de totes les aplicacions i programari per operar amb seguretat.
Aquesta manera de treballar pot ajudar a mantenir l'estabilitat al mercat del treball segons els responsables de l'APDA.
Segons ha destacat el director, Joan Crespo,"el teletreball serà una solució ben actual i present de cara a les empreses i per mantenir el mercat laboral".
Entre altres coses és important valorar el risc quan les dades surten físicament de l'empresa, en aquest sentit s'ha de recordar que el contracte amb el treballador ha de tenir una clàusula de confidencialitat del treballador, ha destacat Crespo.
També serà necessari instal·lar una xarxa VPN per poder tenir encriptada tota la informació que entra i surt del dispositiu. Per exemple cada vegada més es desaconsella l'ús d'USB que poden ser transmissors de programari maliciós o "malware". La majoria d'indicacions són de sentit comú com ara la de realitzar còpies de seguretat sovint.
Informa: Sílvia Mestre-Anna Alaman
Imatge: Desirée Sala