L'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior valida 43 titulacions universitàries

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior ha validat 43 titulacions universitàries des que es va fundar, ara fa sis anys. La creació de nous centres privats, a banda de la Universitat d'Andorra, ha augmentat l'oferta d'estudis superiors.

Les universitats privades són les que més feina han donat aquest darrer any a l'AQUA pel que fa a la validació de titulacions. Només el 2019 es van analitzar dinou propostes. Del total, la Universitat Carlemany en va presentar deu i i cinc provenien de la Universitat Europea. La Universitat d'Andorra va presentar-ne quatre. La major part de les propostes han estat acceptades i aprovades. En canvi, en cinc casos, l'informe va ser desfavorable.

La directora de l'AQUAMarta Fonolleda, afirma que, com en totes les avaluacions, n'hi ha algunes que tenen punts febles i que, a "mesura que anem augmentat el nombre d'avaluacions que fem, el nombre d'aspectes desfavorables també augmenta". 

En aquest sentit, Fonolleda ha recordat que l'AQUA aplica els mateixos criteris i estàndards que la resta de l'espai europeu. La directora de l'ens ha aprofitat la compareixença davant la comissió parlamentària per fer balanç del 2021. Es van aprovar 22 plans d'estudis, 12 dels quals renovacions dels ja existents.

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.