Agricultura treballa per mantenir el 4% del sòl agrícola i trobar nous conreus

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El 4% del sòl d'Andorra es destina al conreu. Majoritàriament es tracta de camps que serveixen per alimentar el bestiar i plantacions de tabac, tot i que també s'hi fan d'altres conreus. Andorra participa en l'Any internacional dels sòls amb una jornada informativa que se celebra des d'aquest matí a Sispony.

L'Organtizació de les Nacions Unides per l'Agricultura i l'Alimentació ha decidit celebrar, aquest 2015, l'Any dels sòls. Andorra, que forma part d'aquest organisme, ha organitzat diverses conferències amb experts per donar a conèixer la importància de la terra al país, sobretot pel que fa a l'agricultura.

Des de fa més de 200 anys, està documentat que un 4% del sòl andorrà es destina a aquest àmbit. Des del departament d'Agricultura treballen per mantenir aquesta xifra i trobar més cultius que permetin diversificar-la. El director del departament, Landry Riba, ha indicat que, tot i això, "la capacitat de diversificació és molt limitada d'una banda perquè no tenim prou sòl agrícola i, de l'altra, perquè tenims uns condicionants orogràfics i meteorològics importants". Riba ha afegit que malgrat els esforços que es fan per trobar nous cultius, sovint no són prou rendibles.

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, també ha recordat la necessitat de mantenir un sòl de bona qualitat. En aquest sentit, assegura que s'està intentant trobar la manera de cuidar la terra del Pas de la Casa, que darrerament ha patit diversos vessaments de combustible. Segons ha dit, s'està en la fase d'investigació del subsòl.

La jornada també ha servit per donar a conèixer els guanyadors del concurs de prats florits. Una iniciativa que ha atret més participants que l'any passat i que es vol que tingui continuïtat. Pel president de l'associació de pagesos i ramaders, Xavier Coma, és "una manera de premiar els pagesos per les bones pràctiques i la conservació dels sòls".

En total, la Casa Rull de Sispony ha acollit sis conferències relacionades amb el sòl, l'agricultura o el canvi climàtic. També s'hi han vist diversos capítols d'"Estat natural", enregistrats pel CENMA.

Informa: Judit Pedrós

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.