Així funcionen l'escrutini i les dades en unes eleccions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cada parròquia té el seu col·legi electoral, amb la particularitat enguany d'Encamp que per primera vegada tindrà dues seus, una al poble i l'altra al Pas de la Casa.

A partir de les 19h es tancaran les portes al públic per fer el recompte de vots, al qual assisteixen els integrants de la mesa i els interventors de cada partit. Amb tot, cada comú té el seu propi criteri de comptabilització.
 
Aquest any per primera vegada un mitjà de comunicació, RTVA, podrà entrar-hi mentre es fa l'escrutini. El sistema d'informació del què disposa el Govern és centralitzat: les xifres que hi entren els comuns passen per una central de dades on es converteixen en gràfics que es van actualitzant.
 
L'escrutini es tanca amb una acta redactada per la secretaria del comú que s'envia al Govern. Moment en què es tanquen de manera oficial els resultats i comencen les valoracions i les celebracions dels partits.

Informa Rosa Alberch

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.