Així es la tirolina de sis línies que projecta Naturlàndia
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Naturlàndia ha elaborat una recreació de com seria la tirolina, si finalment es dugués a terme, en unes imatges que avança en primícia a Ràdio i Televisió d'Andorra. Per la seva banda, el cònsol major de Sant Julià de Lòria afirma que la iniciativa podria aportar uns beneficis de 700.000 euros i eliminar el dèficit de Naturlàndia.
La recreació virtual de la tirolina preveu un projecte força ambiciós, que seria un referent pel seu recorregut espectacular i únic. La longitud seria d'1,6 quilòmetres, des de la cota 2.000 a la 1.600 i tindria sis línies per les quals es podria baixar simultàniament.
Hi ha altres tirolines més llargues al món, però només tenen una línia. L'única iniciativa similar es troba a Alaska, a Icy Strait Pont.
Les previsions econòmiques del comú donen uns resultats força positius. El cònsol, Josep Miquel Vila, considera que necessitaria una inversió de personal "de 129.000 euros", però argumenta que "el que deixarà a Naturlàndia són 700.000, que és el que ens fa falta per tornar amb tranquil·litat els crèdits als bancs".
Segons Vila, baixar en tirolina hauria de tenir un cost de 6 euros per als qui només utilitzessin aquest giny i suposaria una gran entrada de clients. Això, afegeix, es traduiria en un increment dels ingressos. Explica que "es buscarà inversió externa" i remarca que "aportarà 30.000 nous clients que compraran el tiquet de Camprabassa" sumats " a aquells que agafaran el tiquet exclusiu per baixar la tirolina". Segons els seus càlculs, suposaria "1.700.000 euros més d'ingressos".
El cost estimat seria de prop de 5 milions d'euros.
Informa: Pere Moliné
Imatges cedides: Naturlàndia
Locució: Sergi Cano