Les ajudes a les explotacions ramaderes augmenten un 16%

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El futur de la ramaderia passa per explotacions d'uns mil metres quadrats, de construccions sostenibles i que tinguin una alta productivitat. És per això que el Govern té previst augmentar les ajudes un 16% aquest any, una xifra que ronda els 3 milions i mig d'euros.

Així ho ha exposat el ministre d'Agricultura, Guillem Casal, en una jornada de visites a explotacions ramaderes i acompanyat de la comissió legislativa d'Agricultura. També ha remarcat què volen oferir amb aquestes ajudes als ramaders. "Ajuda, acompanyament, raça pròpia i productivitat. Generar una bossa de joves agricultors que pugui ser un servei de reemplaçament pels nostres ramaders i les nostres explotacions".

També ha indicat que cal adequar les explotacions a les necessitats dels animals amb espais apropiats. "Cal continuar fent selecció de les mares i pares de les vaques per tenir una bona selecció genètica, per tenir uns bons primers parts. És un altre dels nostres objectius."

Actualment hi ha unes 90 explotacions ramaderes al país. Des del sector han mostrat la preocupació per la pujada dels costos de producció i sobretot pel relleu generacional

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.