Alerta per l'increment d'estafes d'inversions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Policia i l’Autoritat Financera constaten un augment important del nombre d'estafes relacionades amb falses inversions els darrers anys. Davant d'aquesta modalitat de frau a l'alça, recomanen actuar amb màxima prudència.

Els delinqüents fan servir diferents modalitats d'engany. Per exemple, suplantant a les xarxes socials perfils de persones properes a les potencials víctimes. L'objectiu és fer creure als seus contactes que han aconseguit molts diners invertint en criptomoneda. Tot és mentida.

Una altra manera d'arribar a les víctimes és creant a internet anuncis falsos sobre grans oportunitats d’inversió o continguts publicitaris protagonitzats per famosos. Sovint, els estafadors utilitzen la intel·ligència artificial. Sempre amb la mateixa premissa: que es guanya molt, amb poc capital i molt ràpid. 

A partir de la primera transferència ja es mostren gràfics amb beneficis ficticis, però, per obtenir-los, es demana invertir-hi quantitats encara més grans, que no es recuperen mai. La Policia demana desconfiar d'aquest tipus d'anuncis i recorda que no s'han de compartir mai dades bancàries o personals. En tot cas, cal assegurar-se que s’opera amb empreses autoritzades i/o registrades.

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.