Alerta per la presència de l'E.coli en un formatge francès

El ministeri de Salut ha emès una alerta sanitària per la presència del bacteri E.coli en tres lots de formatge procedents de França. Es tracta de la marca Morbier, Maisons Monts et Terroirs.

L'Escherichia coli (E.coli) productor de toxina Shiga (STEC) estava present en els lots 7431129-06, 7431220-03 i 744117-01. Informats els establiments d’Andorra corresponents, ja els han retirat de la venda.

Amb tot, ja s'havien venut diverses unitats, algunes al tall. Per això Salut recomana a qui hagi pogut adquirir algun lot infectat que s'abstingui de consumir-lo i el retorni. Els E.Coli STEC poden causar diarrees, dolors abdominals i vòmits, acompanyats o no de febre. Alguns casos poden presentar complicacions renals, sobretot en infants.

Les persones que hagin consumit el producte i presentin símptomes compatibles han d'anar immediatament al metge. Si en 10 dies no es desenvolupen símptomes, ja no hi ha perill. El Ministeri de Salut ha estat notificat d’aquesta incidència a través del sistema d’alerta ràpida de la UE (RASFF).

Informa: Redacció

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.