Alerta sanitària en un lot de sobrassada d'Escaubells per un bacteri

Salut ha emès una alerta sanitària per la possible presència d'un bacteri que pot causar listeriosi en el producte de sobrassada de la marca 'Escaubells'.

En un control rutinari, l'establiment encarregat de la producció de la sobrassada va detectar que el lot número 042223 podria tenir la presència d'un bacteri, la listeria monocytogenes, que pot causar listeriosi.

Aquest lot s'ha comercialitzat en un establiment del Pas de la Casa, on s'havien venut poques unitats del producte abans que la marca decidís retirar-lo del mercat. Salut aconsella que qui el tingui, per precaució, s'abstingui de consumir-la i la retorni al lloc de compra.

Què és la listeriosi?

La listeriosi és una malaltia que es pateix a conseqüència d'una infecció de la Listeria monocytogenes i que pot afectar a persones amb sistemes immunitaris debilitats, dones embarassades, nounats i adults majors. Entre els símptomes comuns es pot sentir febre alta, dolors musculars, nàusees, vòmits i diarrea. En cas de les  dones embarassades pot ser letal pel fetus provocant un avortament en el decurs de la setmana posterior al consum. S’aconsella profilaxis antibiòtica, motiu pel qual és imperatiu contactar amb ginecòleg, metge de família, permanències mèdiques o urgències.

Informa: Redacció - Govern d'Andorra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.