Alguns fisioterapeutes demanen que la CASS els augmenti la quota per subsistir després de la Covid-19

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els fisioterapeutes són un dels col·lectius que aquest dilluns torna a la feina. Malgrat han treballat en guàrdies i atenent els casos urgents el col·lectiu lamenta que la CASS no hagi augmentat les quotes i creu que en l'era post-Covid serà un tema a tenir molt en compte per garantir la subsistència del servei. Els protocols a seguir han canviat molt i fa que s'hagi dividit per dos el nombre de pacients que podran atendre.

La tornada a la feina del col·lectiu de fisioterapeutes patirà canvis. S'atendran només aquells casos urgents mantenint un estricte protocol de neteja entre pacients. Fins ara el col·legi havia marcat banderes amb colors per determinar el grau de gravetat, la vermella els inajornables, la taronja amb un dolor que afecta la vida quotidiana i la verda  bàsicament per càrregues musculars. Mentre ha durat el confinament només s'han atès les vermelles i ara es podria ampliar el ventall.

El que tenen clar en centres com el que hem visitat (vegeu les imatges sobre aquest text) és que la manera de treballar ha canviat. Si fins ara atenien un pacient cada mitja hora ara haurà de ser cada 45 minuts, 15 dels quals destinaran a la desinfecció. Això fa que el nombre de pacients es redueixi amb la conseqüent afectació econòmica. Per això consideren que la CASS hauria de recalcular a l'alça la quota que s'abona al col·lectiu.

En aquest centre hi ha dos autònoms i 5 assalariats que actualment estan en suspensió temporal del contracte de treball, a qui esperen poder recuperar tan bon punt es vagi assolint una certa normalitat. Actualment han creat una llista d'espera per anar donant hores.

El que tenen clar és que caldrà adaptar-se a l'anomenada nova normalitat amb una implicació dels professionals, de la CASS, però també dels pacients, que hauran de ser més conscients de la necessitat de seguir amb els exercicis a casa. Per això s'han avançat en la creació d'una aplicació mòbil per posar a disposició dels seus pacients pautes adaptades a la seva lesió.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.