Alimentació saludable i exercici per combatre la diabetis
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Una alimentació saludable i fer exercici són bàsics per a prevenir la diabetis 2. És la principal conclusió d'una xerrada a l'Espai de Crèdit Andorrà adreçada a la gent gran.
Marta Pons ha parlat davant una vintena de padrins dels aliments que es poden menjar, en quines quantitats i quan fer-ho per regular els nivells de sucre en sang. L'objectiu, segons ha reiterat, és prevenir l'aparició de la diabetis 2.
També ha parlat d'altres aspectes, com ara la importància de l'exercici físic i la pèrdua de pes per mantenir-se saludable. Cada cop és més clar que uns bons hàbits són prioritaris.
Pons recomana "identificar quines són les diferències entre cada aliment i veure quins fan que no hi hagi unes pujades més altes de sucre". Posa com a exemple "que és més interessant menjar un plat de llegums o la fruita sencera que no pas prendre un suc de fruita o menjar un arròs blanc molt bullit". A més, afegeix "és important saber com acompanyar aquests aliments".
La iniciativa s'inscriu en un cicle d'activitats que volen posar a disposició de la gent més gran de 60 anys eines per a poder tenir un benestar més gran.
Informa: Pere Moliné
Imatges: Albert Refart