Aliments contra el càncer
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Aliments com ara els bolets, els fruits vermells o el raïm negre estan considerats adequats per combratre el càncer. Una bona alimentació és bàsica per pal·liar els efectes secundaris durant els tractaments oncològics.
Les pautes alimentàries poden ajudar molt a combatre els efectes sencudaris dels tractaments contra el càncer, sobretot dels més agressius. Aquest ha estat el tema central del taller que avui a la tarda a ofert la dietista Berta Jiménez. Una bona informació, de la mà d'un professional ben format, serveix per contrarestar la pèrdua de gana, les nàusees i els vòmits o la mucositis, efectes secundaris més freqüents durant els tractaments oncològics. Tot i els esforços dels professionals, encara hi ha molt desconeixement general.Berta Jiménez, Dietista : "Quan tinc el problema és quan em poso a l'acció. Jo crec que l'alimentació té un paper de prevenció, d'actuar abans que aparegui una malaltia o qualsevol trastorn." En la dieta durant aquest tipus de tractament no tenen cabuda els remeis miraculosos o les dietes sense una basse científica. Productes com ara el sucre, aliments refinats, la carn vermella o els lactis han d´estar fora de la dieta contra el càncer. Per contra els especialistes recomanen incloure molta verdura, vitamina C o peix blau.Informa: J.A. Sarmiento Imatge: Josep M. Garcia