Alís: "Saetde es vol fer gran en detriment del comú i això no pot ser"

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les estacions d'esquí i el seu model de negoci han centrat bona part de la tertúlia de l´"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, amb els excònsols de la Massana i Encamp, Josep Maria Camp i Miquel Alís. Ambdós s´han mostrat partidaris d´un model d´economia mixta a les estacions, amb participació de capital privat. Camp creu que caldria declarar les estacions d´interès nacional.

L´exconsol encampadà Miquel Alís és partidari d´un model econòmic mixt per a les estacions, amb participació privada, pero establint els mecanismes per mantenir l'equilibri i "avançar conjuntament" , ja que si no el balanç de creixement es pot decantar cap al costat privat. Fet que segons Alís es produeix actualment en la relació actual entre el comú d'Encamp i Saetde. Afirma que "el que ens passa amb Saetde és que hi ha un soci que es vol fer gran en detriment del comú i això no pot ser".

Per la seva banda, l'excònsol de la Massana, Josep Maria Camp, s´ha referit a la supressió de l´IGI reduït per a les estacions. Afirma que el que caldria fer és declarar les estacions d´esquí d´interès nacional i que rebessin" els ajuts necessaris per part del Govern", atès el pes que tenen en l´economia del país, seguint el model que s´aplica a Suïssa. Aquesta seria la fórmula per garantir el futur del sector, ja que "una estació d'esquí per si sola no és rendible, això està més clar que l'aigua", opina.

Pel que fa a la construcció de l'heliport nacional a Encamp, Miquel Alís no creu que la zona escollida sigui adequada per a la instal·lació. A més, ha recordat que altres comuns han rebutjat acollir l'heliport, fet que el fa dubtar que sigui una intraestrucutra rendible i que aporti riquesa a la parròquia.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.