Allau de demandes per a les places de policia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Sembla que la convocatòria de noves places de policia està generant molta expectació i els despatxos del cos d'ordre han rebut els darrers dies un nombre important de demandes d'informació. De moment, i en espera que es publiqui l'edicte oficial, al web de la policia ja hi ha un plec de bases provisional, que podrà ser objecte d'alguna modificació, però ja especifica els requisits bàsics que es demanen per poder accedir a una plaça.
Aquesta setmana es publicava al BOPA la modificació de la llei del pressupost per poder contractar 20 nous policies, i ara només falta que aparegui l'edicte oficial. I de moment la possibilitat d'entrar a treballar com a agent de policia ha generat molt d'interès i la centraleta del despatx del cos d'ordre ha rebut una allau de demandes d'informació. L'edicte, de moment, no s'ha fet públic, però al web s'ha penjat un plec de bases provisional que informa dels requisits que es demanen per aspirar a una de les vint places. Entre els requisits bàsics es demana que els candidats siguin andorrans, que hagin complert els 19 anys i no hagin superat els 35 en la data de venciment del concurs. Hauran de passar tota mena de proves orals i escrites d'idiomes i coneixements del país a més de les físiques, en un circuit de resistència, habilitat i força. En el plec provisional s'informa que els candidats seran avaluats per un comitè tècnic amb presència del ministre de Justícia i Interior, el director i l'adjunt a la direcció de la policia, i el cap del grup de formació. Un cop obtinguda la plaça els alumnes policia passaran un període de formació que no podrà excedir els 9 mesos per després ser nomenats agents de policia en període de prova durant un any. El plec també indica que els alumnes que hagin aprovat el procés de selecció, però que no hagin quedat entre els vint primers estaran en situació de reserva de plaça.Informa: Anna Pifarré
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.