L'alt preu del lloguer de l'habitatge i la precarietat laboral, principals problemes per a l'emancipació dels joves

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'edat mitjana d'emancipació a Europa són els 26 anys. La dificultat per accedir a un domicili està marcat per l'alt preu del lloguer i per la precarietat laboral, per això un 50% dels joves viu encara amb els seus pares. 

Un 49,4% dels joves a Europa viuen amb els seus pares i l'edat mitjana d'emancipació se situa als 26 anys. L'accés a l'habitatge per part del jovent és una de les seves principals preocupacions, ja que són una generació marcada per la precarietat laboral i l'alt preu del lloguerUna situació que els joves titllen de "lamentable."

El preu mitjà dels immobles de lloguer al país es situa a 1.878 euros i el salari més habitual és de 1.939 euros. Unes xifres que encara fan que sigui més difícil la independència del jovent. "Els lloguers no paren de pujar i els sous es mantenen. Això dificulta molt que els joves es puguin emancipar." 

Des del Fòrum de la Joventut, han parlat amb més de 300 joves i el tema que més inquietud els hi genera és l'habitatge, així ho assegura la presidenta de l'entitat, Cezara Cordureanu: "El tema de l'habitatge és el que més preocupa."

Un assumpte en què el Govern està treballant i que en el que va d'any ha rebut 19 sol·licituds d'ajudes per a l'emancipació i n'ha acceptat 12.

Informa: Laura Mitjans
Imatges: Marc Matute

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.