Altimir torna a carregar contra l'executiu pel retard en les reformes i alerta de les conseqüències

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El president de la CEA ha tornat a carregar contra el Govern pel retard en les reformes pendents, especialment la sanitària. Xavier Altimir ha alertat a Ràdio Nacional de les conseqüències que pot tenir per les empreses no posar fi al dèficit sanitari. Pel que fa la negociació amb la Unió Europea, Altimir creu que Andorra ha de ser ambiciosa. Creu que s'ha de mantenir l'acord duaner i la sobirania fiscal i l'exterior.

La resposta del Govern al document lliurat fa quasi un any sobre les prioritats de la CEA, i que els va arribar set mesos després del promès, no ha agradat als empresaris. Xavier Altimir ha criticat de nou el retard a afrontar les reformes pendents, especialment la del sistema sanitari, i ha carregat  contra l'augment del dèficit: "No podem continuar incrementant el dèficit sanitari perquè al final serà el peix que es mossega la cua i les empreses acabarem suportant aquesta disbauxa de despesa i no podrem". Afegeix contundent que "estem a mitja legislatura de la segona i encara no hem vist res, se'ns va dient 'estem a punt' però no vivim de promeses, sinó de realitats". 

Tanmateix, Altimir sí s'ha mostrat satisfet amb la reunió mantinguda amb el Govern per la negociació amb la Unió Europea. Assegura que els ha començat a arribar la informació que demanaven, com ara que la sobirania fiscal no entrarà en l'acord d'associació. També ha reclamat mantenir l'acord duaner i si és possible augmentar les franquícies i conservar la sobirania en política exterior. Considera que "el món no s'acaba a Europa". "Andorra té la possibilitat -amb tot el que s'ha fet amb l'obertura econòmica- d'acollir empreses d'altres latituds que vinguin i des d'Andorra puguin treballar amb Europa".

Altimir considera que el país ha de ser ambiciós en la negociació per poder assolir el millor acord. Ha recordat els esforços que el país ha fet per adaptar-se al marc internacional.

Informa: Ana Alamán    Imatge: Albert Aymamí

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.