La lliure elecció de metge passarà a tenir un copagament més elevat

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre de Salut ha exposat al Consell General les línies bàsiques del pacte d´estat que proposa el Govern per a la reforma sanitària. Carles Álvarez ha subratllat que ha de garantir el futur i la qualitat del sistema. Tot i així, més enllà d'enumerar-les i establir un calendari, no ha entrat en el detall de com pensa l'executiu reduir el dèficit sanitari.

Carles Álvarez ha deixat clar que desitja un pacte d´estat consensuat amb totes les forces polítiques per tirar endavant la reforma sanitària però que la tirarà endavant amb o sense ell. El ministre ha comparegut acompanyat del director del SAAS i el president de la CASS en seu parlamentària per presentar un pacte que ha de controlar l'increment constant de la despesa i millorar l´eficiència del sistema.

Álvarez farà arribar l´esborrany del pacte als grups parlamentaris aquesta setmana. "Veurem com respiren, quines dificultats hi troben" i els punts que puguin representar un problema per als consellers o que creguin que es puguin corregir, ha explicat. El ministre desitja que hi hagi "suport polític, perquè l'eficiència serà més alta".

La reforma s´ha de dur a terme els pròxims dos anys i l'ha de pilotar una comissió mixta entre la CASS, el SAAS i el ministeri. Álvarez ha afirmat que abans que acabi l´any es vol haver iniciat un seguit d'accions: aprovar la cartera de serveis, aplicar la història clínica compartida, crear la comissió mixta i aprovar el reglament de l´hospital.

Tot i així el ministre no ha concretat a fons cap de les actuacions que preveu la reforma, per bé que ha indicat que la figura del metge referent conviurà amb la lliure elecció de metge actual, que passarà a tenir un copagament més elevat.


"La gent ha d'adquirir una confiança en el nou sistema, això no és immediat, s'anirà implentant, és complicat", ha afegit Álvarez.

D'altra banda, el Govern preveu el copagament, l'augment de cotitzacions i nous ingressos com a noves vies de finançament.

Informa: Andrés González-Nandín          Imatges: Josep M. Garcia

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.