L'ambaixada d'Espanya inicia contactes perquè els treballadors fronterers gaudeixin de les mateixes prestacions que la resta durant la crisi
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
L'ambaixada d'Espanya ha iniciat contactes amb les autoritats andorranes i espanyoles per garantir que els prop de 2.000 treballadors fronterers gaudeixin de les mateixes ajudes en l'àmbit laboral que els treballadors nacionals i residents, per fer front a la crisi sanitària i econòmica.
Després de rebre una petició per escrit de l'Associació d'Aturats del Pirineu, en representació del col·lectiu dels fronterers, l'ambaixador d'Espanya ha iniciat els contactes amb les autoritats andorranes i espanyoles per demanar que les prop de 2.000 persones que formen aquest col·lectiu rebin les mateixes prestacions laborals que s'apliquin als treballadors nacionals i residents.
"És evident que els treballadors fronterers són un col·lectiu vulnerable, com el conjunt dels treballadors, però amb un element addicional", considera Àngel Ros. També demana que com que "l'objectiu dels decrets és que no s'aprofundeixi en les desigualtats i que tots puguem sortir en condicions idèntiques, iguals, semblants, d'aquesta crisi, corregir des de les administracions públiques aquestes desigualtats".
Àngel Ros ha mantingut converses amb interlocutors de les dues administracions i es mostra optimista. "El tema és que la part del salari que, eventualment, puguin deixar de percebre, en els percentatges que s'apliquin al conjunt dels assalariats, també siguin d'aplicació als treballadors fronterers", diu, tot defensant que els empara "el dret".
Des de l'ambaixada d'Espanya també s'ha recordat a l'Associació d'Aturats del Pirineu que l'hospital Nostra Senyora de Meritxell està atenent ciutadans de l'Alt Urgell afectats pel coronvirus, com es va demanar des d'aquesta entitat.
Informa: Joan López
Imatges: Anna Romagosa