AMIDA aborda el tabú de com facilitar la sexualitat a les persones amb diversitat funcional
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Com viuen el sexe les persones amb diversitat funcional continua sent tabú. El col·lectiu reclama poder gaudir també del sexe i l'amor. A vegades, l'única via per accedir al propi cos és l'assistència sexual. Per això, s'ha posat sobre la taula com hauria de ser aquesta figura, que no es preveu en la llei de serveis socials.
Els assistents sexuals ofereixen suport perquè les persones amb diversitat funcional puguin accedir sexualment al seu cos. AMIDA ha abordat per primera vegada aquest debat a Andorra. L'Associació de persones amb diversitat funcional ha detectat un augment creixent de l'interès en aquesta qüestió. Per això, s'ha creat un grup social per tractar aquest tema. "És un programa que s'ha engegat i s'intentarà subvencionar conjuntament amb l'SMS d'Andorra Telecom", explica la presidenta Agustina Grandvallet.
El ministre Xavier Espot ha reconegut que la cartera de serveis socials i sociosanitaris podria evolucionar per incloure aquesta figura perquè "no és una cartera tancada".
El debat s'ha enfocat a trencar el tabú sobre la sexualitat en aquest col·lectiu. Antonio Centeno insistia que respon a un dret, "que el teu cos sigui teu" i que s'ha d'aclarir bé el concepte per evitar "discursos confusos". El professor de Filosofia del Dret a la UB, Antonio Madrid, insisteix, per la seva banda, que "la qüestió més important és la sexualitat de les persones, inclosa la de les persones amb diversitat funcional".
Aquesta conferència s´ha emmarcat dins els actes de celebració dels 27 anys d´AMIDA.
Informa: Marc Guadila
Imatge: Jordi Seabra