Andorra acull un taller del Consell d'Europa per educar en democràcia els infants

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Andorra acull avui i demà un taller dirigit a professors i caps d'estudi del país i de diversos estats europeus per dotar de competències per educar en democràcia i incorporar aquesta matèria al currículum escolar. Es tracta d'una experiència formativa emmarcada en un projecte del Consell d'Europa.

El talller elaborarà un model per dotar de competències els professors per educar en la cultura de la democràcia i el diàleg intercultural. Andorra hi participa activament ja que a més d'acollir el primer taller també posarà en marxa una prova pilot per avaluar els indicadors que reflecteixin com s'està introduint aquesta matèria en el currículum escolar.

"Es tracta de donar elements de com aplicar competències associades als valors democràtics dins de les aules", ha explicat el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, adaptant-les a les diferents realitats nacionals.

El Govern considera que l'educació és un instrument bàsic per conscienciar sobre els valors democràtics, que ja estan instaurats en Europa, però que "tornen a estar tensionats", ha dit Jover, en referència als partits populistes, xenòfobs o al terrorisme.

Una quarantena de professors de tot Europa assisteixen a aquest primer taller. D'Andorra n'hi ha disset, la majoria dels quals són caps d'estudis ja que es vol impulsar una acció formativa als centres escolars.

Informa: Ana Alamán Imatges: Josep M. Garcia

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.