Andorra, a la cua d'Europa en l'accés a mètodes anticonceptius
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
A Andorra hi ha molt camí per recórrer en matèria anticonceptiva. Les conclusions de Contraception Atlas, format per experts europeus en la matèria, són clares: Andorra és l'últim país, dels 46 analitzats per aquest grup, pel que fa a l'accés a mètodes anticonceptius. Tampoc no disposa de cap mena d'informació en línia.
A la cua d'Europa, i per molt, en accés a mètodes anticonceptius. Un àmbit que, segons es desprèn de l'informe de març d'aquest any de Contraception Atlas, no és gens prioritari a Andorra. Altres estats dels 46 analitzats per aquesta iniciativa del Fòrum Parlamentari Europeu per a la Població i el Desenvolupament donen absoluta preferència a les polítiques anticonceptives. Per exemple França, líder continental amb més d'un 90% de valoració, o Espanya, amb un 70. Nivells que contrasten amb l'escarransit 18% andorrà.
Andorra tampoc no disposa d'un web amb suport públic que faciliti informació d'educació sexual. I és l'únic estat d'Europa occidental, amb altres set de l'est, sense cap referència en línia sobre la matèria.
Contraception Atlas també destaca que més de la meitat dels països analitzats, entre ells Andorra, no preveu cap mena de reemborsament per contracepció. Pel que fa a la píndola de l'endemà, un anticonceptiu d'emergència, només es dispensa, amb prescripció mèdica obligatòria a Hongria, Rússia, Albània i Andorra. Un fet, aquest últim, que ja ha estat denunciat per Acció Feminista perquè considera que coarta la llibertat sexual de les dones. Precisament, el Govern ha anunciat poques hores després que aquesta píndola de l'endemà ja es pot adquirir sense recepta mèdica, tot i que només serà finançada per la CASS amb recepta.
Informa: Jordi Cama