Andorra entra al Consell Rector de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura
Josep Maria Casals, director d'Agricultura, ha participat en la 162a sessió del Consell Rector de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) que se celebra a la seu d'aquesta organització a Roma. Andorra, seguint el sistema rotatori establert de les Nacions Unides, forma part des d'avui i per un període de 2 anys del Consell Rector d'aquesta organització internacional. La FAO té com a missió assegurar la seguretat alimentària per a tothom i que totes les persones puguin tenir un accés regular a una alimentació suficient i de bona qualitat per a poder tenir una vida activa i sana. El consell Rector, l'òrgan executiu de la FAO, està format per 49 membres designats d'entre els 194 Estats que forment part d'aquesta Organització de les Nacions Unides i que actua en nom de la conferència de la FAO.
D'altra banda, el consell Rector de la FAO supervisa l'execució del pla biennal i col·labora en la preparació de l'agenda del següent bienni tenint en compte les qüestions polítiques que puguin afectar l'alimentació i l'agricultura i que es puguin tractar en altres fòrums internacionals del mateix àmbit. L'ens és responsable d'examinar les qüestions relacionades amb la situació mundial de l'alimentació i l'agricultura, en especial les qüestions referides a situacions d'urgència, de manera que la Conferència, les conferències regionals i el director General puguin emprendre les actuacions corresponents en cada cas.
Durant l'estada a Roma, Casals també ha tingut l'ocasió de trobar-se amb el secretariat del 'Mountain Partnership', una aliança integrada per diferents països i diverses agències intergovernamentals, a la qual Andorra també s'ha adherit i que té com a objectiu treballar conjuntament i compartir experiències al voltant del desenvolupament sostenible de les zones de muntanya. L'activitat d'aquest organisme es focalitza en la conservació dels ecosistemes de muntanya, pel seu valor inherent i pel benefici que aporten a les seves comunitats, així com en la millora del seu benestar econòmic i social. La 'Mountain Partnership' assegura la participació de les comunitats de muntanya en els processos de decisió que poden afectar a les comunitats i els entorns de muntanya, davant el repte que representen la globalització i el canvi climàtic.
Informa: Agència ANA
Foto: SFG