Martí exposa al COP21 de París les mesures d'Andorra per la lluita contra el canvi climàtic

En el seu discurs durant l´acte d´obertura del COP21 de París el cap de Govern, Antoni Martí,  ha explicat les mesures de nous models energètics que ja s´apliquen al país i que han de permetre, fins al 2030, reduir les emissions de CO2 en un 37%.  També ha parlat sobre el programa per afavorir l´eficiència energètica que s´inicia en centres escolars i el pla d´inversions en el sector energètic, que preveu en 10 anys l´equivalent al 10% del PIB.

Martí ha destacat “la necessitat de pensar globalment i actuar localment” perquè als països de muntanya “el problema global del canvi climàtic ens afecta de manera sensible”. El cap de Govern ha exposat que Andorra “viu del turisme de neu i de muntanya” i està patint “un augment de les temperatures de 0,2 graus peer dècada, així com una disminució de les precipitacions”.

Ha defensat un pla d’accions globals per a les zones de muntanya i ha exposat el nou model energètic que s’està implantant al país basat en l’eficiència, l’estalvi i el desenvolupament d’energies renovables. Ha refermat en la cimera el compromís amb un programa per desenvolupar la mobilitat sostenible i la promoció del vehicle elèctric.

Durant la celebració de la cimera, el cap de Govern s´ha reunit amb el primer ministre portuguès, Antonio Costa, per impulsar la ratificació del conveni de doble imposició, que es va signar el 23 de setembre. també ha mantingut una reunió amb el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, per preparar la Cimera Iberoamericana que se celebrarà a Colòmbia, l´any vinent

El discurs complet d'Antoni Martí al COP21:

Informa: Yasmina Canedo  

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.