Andorra i Espanya reforcen la cooperació digital

El secretari d’estat Marc Rossell ha intercanviat sinergies en matèria d’infraestructures digitals i telecomunicacions amb el seu homòleg espanyol Antonio Hernando. És la primera trobada entre els dos representants. 

Explorar noves vies de col·laboració en àrees clau de la transformació digital, incloent-hi les infraestructures digitals i les telecomunicacions. Amb aquest objectiu s'han reunit a Madrid el secretari d’estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell i l’ambaixadora a Espanya, Eva Descarrega, amb Antonio Hernando

Els convenis de ciberseguretat i telecomunicacions signats entre tots dos països han permès generar sinergies i reforçar la seguretat en l’entorn digital. Els dos representants han compartit la necessitat de desenvolupar conjuntament models que tinguin en compte l’ètica i la inclusió en l’espai digital. 

Rossell ha destacat la voluntat de realitzar durant el 2025 un intercanvi per reforçar la relació entre les empreses espanyoles i andorranes, amb un enfocament en la transformació digital de Pimes i la implementació de solucions d’intel·ligència artificial (IA) o altres serveis digitals.

Tots dos països estudiaran col·laborar en la transformació digital de l’administració, així com en l'aplicació de la IA als serveis públics. També en matèria d'infraestructures de telecomunicacions, especialment pel que fa a la gestió de les freqüències transfrontereres.

Tecnologia innovadora i geoespacial

Marc Rossell i el director del departament de Transformació Digital, Miquel Haro, han participat en una conferència sobre tecnologia innovadora i geoespacial. Andorra ha compartit els projectes desenvolupats en sectors com l'habitatge, el medi ambient, l'agricultura, la salut o el comerç.

En paral·lel, un equip tècnic ha pres part en el Madrid Tech Show. En aquest marc s’ha presentat el projecte en curs de cartera digital, que ha de facilitar la identificació en línia, així com disposar de forma electrònica i segura de les targetes d’identificació dels ciutadans.

Informa: Redacció

Imatges: Govern d'Andorra

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.