Andorra exposa a la COP22 la situació sobre l'emissió de gasos d'efecte hivernacle

Andorra ha exposat aquest dijous davant de la 22a reunió de la Conferència de les Parts COP22 a Marràqueix la situació nacional pel que fa a les emissions de gasos d'efecte hivernacle i les mesures que s'hi estan prenent, una qüestió que ha suscitat l'interès per part de la resta de països i un intercanvi d'experiències.
 

La delegacio´ andorrana desplac¸ada a la 22a reunio´ de la Confere`ncia de les Parts COP22 que se celebra a Marra`queix, ha exposat aquest dijous les conclusions de l'informe BUR1, que recull la situacio´ nacional pel que fa a les emissions de gasos d'efecte hivernacle. El cap de l’Oficina de l'Energia i del Canvi Clima`tic, Carles Miquel, ha exposat davant els diferents pai¨sos representats el contingut d’aquest document que aporta informacio´ en relacio´ a l’inventari d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i les accions que s’estan duent a terme per a mitigar aquestes emissions.

Andorra va sotmetre al secretariat del conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi clima`tic (CMNUCC) el seu primer BUR al desembre del 2014. Aquest va ser el primer exercici de comunicacio´ d’Andorra en aquest a`mbit despre`s de la seva adhesio´ a aquest organisme internacional l’any 2011. Els Estats parts van acordar que els BUR s’han de sotmetre a un proce´s d’ana`lisi i consulta internacional. Aquest proce´s es divideix en dues fases, una primera, efectuada per un grup d’experts te`cnics, a la qual el BUR1 d’Andorra es va sotmetre satisfacto`riament durant el 2015. La segona part e´s la que s’ha dut a terme aquest dijous a Marra`queix, on el resultat de l’informe exposat per part d’Andorra ha generat un intercanvi d’experie`ncies amb la resta de pai¨sos participants, els quals han pogut qu¨estionar i analitzar el document. D’aquesta manera, les diferents parts reunides han pogut cone`ixer de primera ma` el diagno`stic d’emissio´ de gasos d’efecte hivernacle i les poli´tiques impulsades des del Govern, aixi´ com les expectatives marcades en relacio´ al canvi clima`tic.

Esta` previst que la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvo´, faci la seva intervencio´ la setmana entrant, en el plenari d'alt nivell previst per als dies 15 i 16 de novembre. Andorra expressara` el seu compromi´s internacional a favor de l'accio´ clima`tica. La COP22 se celebrara` fins al 18 de novembre, a Marroc, pai´s que ha assumit la preside`ncia després de Franc¸a, amb l'objectiu d'orientar els esforc¸os dels pai¨sos per lluitar contra el canvi clima`tic.

Informa: Agències
Imatge: COP22

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.