Andorra haurà de crear estratègies per a la reutilització més enllà del reciclatge domèstic
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Andorra ha de crear la seva estratègia per desenvolupar l'economia circular, una política mediambiental que es basa en la sostenibilitat i el reaprofitament de les matèries. Aquest dijous 150 persones s'han aplegat en les primeres jornades sobre aquesta economia. A les ponències s'han destacat les mesures que ja s'han implementat per incrementar el reciclatge entre particulars i productors. Encara però hi ha camí a recórrer.
L'economia circular és una necessitat però també una oportunitat. Per aquest motiu, les polítiques nacionals l'han de contemplar i posar les eines necessàries per potenciar-la. A França és una prioritat del nou govern del president Macron, que vol convertir el país veí en líder europeu en aquesta matèria. Segons el president de l’Institut Francès per a l'Economia Circular, François-Michel Lambert, Andorra haurà de buscar la seva estratègia basant-se en les seves especificitats, el turisme, ser un país de muntanya i la seva cultura.
L'economia circular és basa en el reaprofitament de les matèries primeres, el reciclatge i la reutilització dels materials. Els particulars ho fan a través del reciclatge domèstic. També hi han d'intervenir però els productors i sectors d'activitat, com ara la construcció. El president de l'Associació de Gestors de Residus, Miquel Àngel Armengol, explica que ja s'estan fent algunes accions amb la construcció però "al no tenir indústrua, som una mica especials". Per això creu que "hauríem de començar en la fase dos, la del consum, i reciclar el màxim possible".
La formació és una de les mesures a potenciar per aconseguir l'objectiu. Per això s'ha organitzat aquesta primera jornada.
Informa: Ana Alamán
Imatge: Xavi Fajardo