Andorra hauria de transposar 3.000 directives de la UE abans de signar l'associació

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Segons fonts de la comissió d'exteriors, Ubach ha explicat que Andorra hauria de transposar més de 3.000 directives i reglaments de la UE abans de l'entrada en vigor de l'acord d'associació. La responsable d'Exteriors creu que aquest tractat s'hauria de signar abans del 2019. A part, el Principat hauria d'incloure la jurisprudència del Tribunal Superior de la UE.
Pel que fa a la transposició de les directives i els reglaments, la comissió d'exteriors té previst demanar-ne un informe de constitucionalitat. El motiu és que s'haurien de traduir tots aquests documents al català, ja que és l'idioma oficial del país, cosa que és força complicada.

També hi hauria la possibilitat de modificar la llei del català perquè aquests textos, que estan redactats sobretot en castellà, anglès i francès, puguin ser vàlids sense traduir. Un expert hauria de dictaminar si això és possible sense modificar la Constitució o bé si, com pensen alguns consellers generals, és contrari a la carta magna.

Informa: Pere Moliné
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.