Andorra i Amèrica Llatina treballen vies de cooperació econòmica i educativa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amèrica llatina està cada cop més interessada en les inversions a la península Ibèrica. Així ho ha manifestat la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, que és de visita oficial a Andorra. Amb la perspectiva de la Cimera iberoamericana de Veracruz, a la qual el Principat assistirà, Grynspan s´ha reunit amb el cap de Govern i el ministre d´Afers Exteriors per treballar eixos en els quals aprofundir la cooperació.

Andorra assistirà a la Cimera iberoamericana de Veracruz que es farà al desembre amb l´objectiu d´aprofundir la participació en l´espai iberoamericà. I així s´ha posat de manifest arran de la visita oficial de la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, que s´ha reunit amb Antoni Martí i Gilbert Saboya. El ministre d'Exteriors ha descatat que Andorra s'ha centrat en les relacions de proximitat "però ha de tenir molt present la necessitat de mantenir una obertura més àmplia". En aquest sentit, "els espais francòfons i l'espai iberoamericà haurien de ser dues prioritats absolutes".

Saboya i Grynspan han presidit una reunió de treball que ha tractat tres eixos: la innovació tecnològica, els programes de cooperació i un ambiciós programa de mobilitat acadèmica i investigadora en l´espai iberoamericà. Tot plegat per ampliar els intercanvis econòmics entre Llatinoamèrica i la península Ibèrica. La secretària general iberoamericana ha posat en relleu que "les inversions són de doble via" i l'interès d'Amèrica Llarina en els països de la península Ibèrica per a la seva projecció a Europa. Creu que aquest objectiu "és una oportunitat per Andorra".

Pel que fa al programa de mobilitat acadèmica, l´objectiu és aprovar-lo a Veracruz, per tal de definir-ne els estàndars l´any vinent. Per a la secretària general, el desig seria que el 2020, 200.000 persones s´hagin pogut beneficiar del programa.

Grynspan també ha aprofitat la visita per conèixer les institucions del país. Ha visitat la Casa de la Vall acompanyada dels síndics i s'ha reunit amb els cònsols d'Andorra la Vella al comú.

Informa: Andrés González-Nandín      Imatge: C.Jubete/S.Pla

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.