Andorra la Vella celebra la 47 edició de l'escudella
Aquest navegador no admet l'element de vídeo.
Des de primera hora del matí la plaça Guillemó fa olor d' escudella. Avui és el dia de Sant Antoni Abat, i tot està a punt per celebrar la 47a edició de la tradicional escudella de Sant Antoni.
Les 10 fogaines instal·lades al bell mig de la plaça ja fumejaven des de les 5 del matí. Més de 100 escudellaries han treballat de valent per tenir a punt 4.500 racions que serveixen als ciutadans i visitants des de les 13.30 h.
Durant el procés d'elaboració els escudellaries treballen de manera molt organitzada per treure els ingredients de les fogaines tots alhora per tenir el punt just de cocció. Primer s'afegeix la carn, després les verdures, més tard les patates i finalment l'arròs, els fideus i les mongetes i els cigrons. Els homes s'encarreguen d'encendre el foc i de coure l'escudella, prop d'uns 1.400 litres.
Les dones per la seva banda s'encarreguen de trossejar el morro, l'orella, la vedella i la botifarra i ho divideixen en safates, per deixar-ho tot a punt per servir-ho.
Tothom qui ho vulgui està convidat aquest migdia a gaudir d'un plat tradicional i que està considerat una de les millors i més suculentes menges dels Pirineus. De ben segur que el fred dels darrers dies, ajudaran a omplir la plaça Guillemó de ciutadans que vulguin menjar un bon plat de cullera.
Informa: Hèctor Romance
Imatges: Jordi Seabra
Durant el procés d'elaboració els escudellaries treballen de manera molt organitzada per treure els ingredients de les fogaines tots alhora per tenir el punt just de cocció. Primer s'afegeix la carn, després les verdures, més tard les patates i finalment l'arròs, els fideus i les mongetes i els cigrons. Els homes s'encarreguen d'encendre el foc i de coure l'escudella, prop d'uns 1.400 litres.
Les dones per la seva banda s'encarreguen de trossejar el morro, l'orella, la vedella i la botifarra i ho divideixen en safates, per deixar-ho tot a punt per servir-ho.
Tothom qui ho vulgui està convidat aquest migdia a gaudir d'un plat tradicional i que està considerat una de les millors i més suculentes menges dels Pirineus. De ben segur que el fred dels darrers dies, ajudaran a omplir la plaça Guillemó de ciutadans que vulguin menjar un bon plat de cullera.
Informa: Hèctor Romance
Imatges: Jordi Seabra