Andorra la Vella es vestirà de Nadal per convertir-se en un pol d'atracció turística

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Amb motiu de les festes nadalenques, Andorra la Vella organitzarà fins a 200 propostes, entre les quals el primer poblet de Nadal, amb més d'una vintena de casetes decorades per a l'ocasió i repartides per tota la capital. Un projecte del comú per dinamitzar el turisme i el comerç a la parròquia, amb la col·laboració dels comerciants.

De l'1 de desembre fins al 6 de gener, diversos eixos comercials d'Andorra la Vella s'ompliran d'activitats, espectacles i serveis especials i la capital es caracteritzarà com un poblet de Nadal.  En aquesta primera edició, amb un pressupost de 370.000 euros, la parròquia es vol convertir en la capital de les il·lusions, perquè els visitants puguin fer realitat els seus somnis. La cònsol major, Conxita Marsol, ha defensat que projectes com aquest es converteixin en dinamitzadors de l'activitat turística i comercial. Confia en "crear un atractiu més per potenciar Andorra la Vella i el país a tots els nivells i que tinguin un motiu més per venir".

En un ambient similar al d'un mercat tradicional, s'instal·laran més d'una vintena de paradetes decorades amb motius nadalencs. El comú també organitzarà diversos espectacles, fixos i itinerants, com la primera mostra de nadales d'Andorra o un mapping a la façana dels antics cinemes Modern. Els comerciants de la parròquia també col·laboraran activament en aquests esdeveniments. El cònsol menor, Marc Pons, ha explicat que es lligaram "els espais amb la lògica comercial perquè els ciutadans i visitants puguin fer un recorregut per tota la parròquia i conèixer les zones comercials".

La plaça del Poble i la plaça Guillemó seran els escenaris principals amb paradetes i algunes de les animacions més destacades, tot i que durant tot el mes hi haurà actuacions a la plaça La Rotonda, a l'avinguda Meritxell, a Riberaygua i Travesseres, i al carrer Príncep Benlloch. Aquest projecte s'ha concebut com un conte en què els menairons del Pic dels Meners hauran de fer front a una epidèmia que s'ha produït entre els carters, i baixar a Andorra la Vella per fer-se càrrec de l'Oficina Màgica de Correus, situada als antics Cinemes Modern, on tres cops al dia es projectarà un 'mapping' que explicarà la història. Una pista de gel sintètic gratuïta, un tió de Nadal gegant, o la visita de rens i dromedaris, són només algunes de les més de 60 activitats diferents que volen convertir-se en un atractiu més per als turistes i residents.

Amb motiu de la inauguració del poble, l'1 de desembre també hi haurà l'encesa oficial de l'enllumenat de Nadal, així com el castell de focs de la festa major que es va haver d'anul·lar per les condicions meteorològiques.

Informa: Marc Guadilla / Agència ANA
Imatge: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.